Taarten
Je leest nu

Welke wijnen kun je drinken tijdens een feestje?

0
Blog

Welke wijnen kun je drinken tijdens een feestje?

Wanneer je een feestje geeft is het altijd leuk om voor lekker eten en drinken te zorgen. Dit kun je op ontzettend veel verschillende manieren doen. Het is goed om rekening te houden met de leeftijd van de mensen die komen, in welke periode van het jaar het feestje gevierd wordt en de persoonlijke voorkeuren van de mensen die komen. Zo kun je bijvoorbeeld goed kiezen voor een mousserende wijn wanneer je in de zomer een tuinfeest geeft. Wat nog meer goede opties zijn wordt hieronder beschreven. 

Welke wijntips voor een feestje zijn er?

Als jij van plan bent om een feest te geven is het goed om dit vooraf voor te bereiden. Zo moet je nadenken over de locatie van het feest. Is dit bijvoorbeeld iets wat je nog moet reserveren of vier je het gewoon thuis. Ook is het belangrijk om te kijken hoeveel mensen je uit wil nodigen, dit hangt eveneens samen met de locatie waar je het feest gaat vieren. Zodra je een lijst hebt met de mensen die je wilt gaan uitnodigen is het zaak om de uitnodigingen te versturen. Hierin heb je ook veel verschillende mogelijkheden. Doe je dit gemakkelijk digitaal via bijvoorbeeld de mail of kies je ervoor om een papieren uitnodiging te versturen. 

Het eten en drinken moet uiteraard goed vooraf geregeld worden. Geef je dit volledig uit handen door bijvoorbeeld eten en wijn te bestellen? Of ga je zelf de keuken in en maak je zelf de hapjes voor op het feest. De mogelijkheden voor beide zijn vaak eindeloos, dus zorg dat je vooraf goed de tijd neemt om dit uit te zoeken. Naast het eten en drinken is het belangrijk om na te denken over de versiering en aankleding van het feest. Is het bijvoorbeeld een feest met een specifiek thema? Dan is het leuk om dit terug te laten komen in de versiering en eventueel in de outfit die je aantrekt. Dit kun je zelfs nog terug laten komen in de uitnodiging, zodat iedereen kan zien wat voor thema het gaat worden.

Smaak is natuurlijk een persoonlijke voorkeur maar er zijn zeker een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden wanneer je een feestje geeft en ervoor kiest om een lekkere wijn te schenken. Zorg ervoor dat je niet een te zware wijn neemt die moeilijk te drinken is zonder er meteen een zware maaltijd bij te eten. Kies voor een lekkere lichte witte wijn wijn of bijvoorbeeld een merlot als rode wijn. 

Het is dus belangrijk om goed van te voren te bedenken waar je het wil gaan vieren en dat je gaat nadenken over het eten en drinken. Wanneer je goed de tijd vooraf neemt om dit rustig te bedenken en waar nodig te reserveren en uiteraard de boodschappen te halen voor de wijnen en het eten moet dit zeker goed komen. Geniet van het feest dat jij gaat geven, het eten en uiteraard de lekkere wijnen die jij hebt gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shop