Taarten
Je leest nu

Wortbrouwer – Brouw thuis je eigen bier

0
Blog

Wortbrouwer – Brouw thuis je eigen bier

Je eigen bier brouwen, de droom van veel mannen. Waar dit vroeger enkel en alleen was weggelegd voor de grote bierbrouwers, is dit tegenwoordig al lang niet meer het geval. Uiteraard is je eigen bier ontwikkelen een stuk complexer, maar met een kant en klaar bierbrouw pakket is het een fluitje van een cent. Zo kun je namelijk eenvoudig online bij Wortbrouwer jouw favoriete pakket bestellen en direct aan de slag. Lijkt jou dit wel wat en wil jij graag weten hoe het exact allemaal in z’n werk gaat, dan leggen wij het hieronder verder voor je uit.

Kies je pakket

De eerste stap is het uitkiezen van je bierbrouw pakket. Er zijn tal van verschillende smaken beschikbaar, waardoor de kans vrij klein is, dat er niets tussen zit wat je niet lekker lijkt. Kortom, voldoende keuze dus! Wanneer jij je pakket hebt gekozen, zal deze vaak al de volgende werkdag bij je worden bezorgd en kun je aan de slag!

Beginnen met brouwen

Heb jij je pakket ontvangen, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk mee aan de slag. In dit pakket zitten alle ingrediënten die jij nodig hebt voor het brouwen van jouw favoriete biertje. Het enige wat je zelf nodig hebt, dat is een grote pan van 6 liter en dan kun je beginnen. Zorg er wel voor, dat alles wat je gebruikt goed schoon is, want is dit niet het geval, dan kan dit de uiteindelijke smaak van het bier beïnvloeden

Het gistingsproces

De eerste stappen van het brouwproces kun je eenvoudig op een middag uitvoeren. De stappen die daarna komen dienen echter even op zich te laten wachten. De reden is, dat het brouwsel wat je zojuist hebt gemaakt een tijdje nodig heeft om te gisten. Dit is een proces dat volledig op een natuurlijk wijze gebeurt, waardoor het vervelend genoeg dus ook niet is te versnellen. Houd hier daarom dus ook rekening mee wanneer je van plan bent het bier met meerdere mensen te gaan proeven.

Wanneer kan het bier gedronken worden

Is het gistingsproces klaar, dan zijn we er bijna. Nog eventjes geduld en je kunt genieten van je biertje. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is het bier in de flesjes te doen en vervolgens af te sluiten met een kroonkurk. Vervolgens leg je de flesjes weg op een koele donkere plek, bij voorkeur de kelder. Zo kunnen ze nog even verder rijpen. Is dit ook klaar, dan kun je er voorzichtig eentje proeven om te kijken of het is geworden zoals je had verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *