Taarten
Je leest nu

Diner (en taart!) organiseren voor vrienden en familie

0
Diner (en taart!) organiseren voor vrienden en familie
Blog

Diner (en taart!) organiseren voor vrienden en familie

Door de coronacrisis hebben we onze dierbaren in 2020 maar weinig gezien. Ook nu is er nog maar weinig mogelijk. Je mag slechts twee personen uitnodigen, meer niet. Toch is er licht aan het einde van de tunnel en hopen we allemaal dat er het komende jaar meer mogelijk gaat zijn. Om je alvast op die tijd voor te bereiden is het natuurlijk leuk om alvast wat te dagdromen. Want wat ga je doen als je iedereen weer mag uitnodigen? Natuurlijk wil je dan je mooiste taart voorschotelen. Maar ga je ook iets doen met het eten? In dit artikel geven we enkele tips hoe je dit zo gemakkelijk (en lekker!) mogelijk kunt houden!

Kies voor een makkelijke maaltijd

Nu jullie straks eindelijk weer heerlijk samen kunnen komen, is het wel zo prettig om de maaltijden zo makkelijk mogelijk te houden. Je wil voorkomen dat jij straks de gehele avond in de keuken staat. Een taart kan je uiteraard al eerder maken. Voor warm eten zal je echter toch echt even in de keuken moeten staan. Geef daarom de voorkeur aan een makkelijke maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan soep en broodjes, een bord pasta of bestel een keer eten voor allemaal. Misschien niet zelfgemaakt, maar wel héél lekker en gezellig. En met een puntje zelfgemaakte taart na wordt het alsnog een feestje.

Neem allemaal iets mee

Het is ook heel leuk om allemaal iets lekkers mee te nemen. Nodig je bijvoorbeeld 4 tot 6 mensen uit omdat de coronamaatregelen dit straks wel toelaten? Kies er dan voor om allemaal één klein gerechtje mee te nemen en zo een 4- tot 6 gangenmenu samen te stellen. Zorg er wel voor dat je een lijstje maakt, zodat iedereen weet wat de ander meemaakt. Zo voorkom je dat er straks hetzelfde wordt meegenomen of dat er eigenlijk geen ‘hoofdgerecht’ is. Groot voordeel hiervan is dat jullie allemaal minder werk hebben en dat de kosten ook nog eens netjes worden verdeeld.

Gooi het dus gewoon eens in de groepsapp: ‘wat eten we vanavond?’ en bespreek wat iedereen meeneemt. Zo wordt het gegarandeerd een gezellig avondje met heerlijk eten!

Eten bestellen


Online eten bestellen fast food klinkt misschien een stuk minder aantrekkelijk als je een chique feestje wilt geven. Bedenk echter wel dat je het zo chique kunt maken als je zelf wilt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het eten al is besteld voordat de gasten arriveren en open het alleen. Plaats het eten niet in plastic bakken of zakjes op tafel, maar plaats alles in mooie schalen. Zo ziet het er al direct een stuk aantrekkelijker uit. Het grootste voordeel van fast food is dat de meeste mensen hier dol op zijn. De kans dat je straks met lange gezichten aan tafel zit, is dan ook erg klein. Bovendien scheelt eten bestellen je ook nog eens enorm veel tijd. Je kunt meestal in de middag al je bestelling doorgeven, inclusief de bijbehorende tijd. Zo weet je zeker dat het eten op het afgesproken tijdstip op tafel staat. Sluit het geheel af met je zelfgemaakte taart en het was een prachtfeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *