Taarten
Je leest nu

Zelf overheerlijke sushi maken met garnalen

0
Blog

Zelf overheerlijke sushi maken met garnalen

Heb je geen zin om bakken met geld uit te geven in een all you can eat restaurant, maar wil je wel genieten van een lekker stukje sushi? Lees dan dit artikel over hoe je zelf een goede sushi rol met garnalen kan maken en ga voor de benodigdheden naar https://www.disposablediscounter.nl/.

De eerste stap voor het maken van sushi

In dit artikel kan je leren hoe je zelf sushi maakt met garnalen. De sushi is goed voor twaalf personen en je bent niet eens zo heel lang bezig. De bereidingstijd bedraagt maar veertig minuten en de sushi heeft maar 150 calorieën. Wat heb je ervoor nodig? Allereerst heb je sushirijst nodig, een beetje water, rijstazijn, zout, kristalsuiker, een bosui, een klein stukje verse gember, cocktailgarnalen, wasabipasta, latex handschoenen om de sushi te rollen en last but not least heb je sojasaus nodig.

Het bereiden

Je moet de rijst eerst afspoelen en daarna 10 minuten laten staan in de pan. Als de tijd voorbij is doe je het water in de pan en moet het koken met de deksel dicht. In totaal 19 minuten laten koken en als het gekookt heeft laat je het 15 minuten staan zonder de deksel. Vervolgens moet het zout, de suiker en de azijn verwarmd worden tot de suiker en het zout zijn opgelost. Dit moet over de rijst worden gegoten. In de tussentijd kan je de bosui en gember snijden en ook dit kan bij de rijst gevoegd worden. Trek vervolgens de latex handschoenen aan en houd ze daarna kort onder de kraan zodat je de rijst met natte handen kan pakken. Als de rijst goed is verdeeld kunnen de garnalen erop gelegd worden. Doe een dun laagje wasabi pasta over de garnalen. Nu kan je alles rollen totdat er een mooie sushi rol voor je ligt. Snijd de rol in plakken van twee centimeter. Doe de sojasaus in een bakje en je kunt genieten van heerlijke sushi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *