Taarten
Je leest nu

Taartbuffet in plaats van een bruidstaart

0
Blog

Taartbuffet in plaats van een bruidstaart

Bruidstaarten zijn een traditioneel onderdeel van een bruiloft. Maar heb je er wel eens over nagedacht om deze traditie te doorbreken? Er zijn namelijk veel meer manieren om iets lekkers aan jouw gasten te serveren in plaats van een bruidstaart. Heerlijke cupcakes, donuts en macarons bijvoorbeeld om er een paar op te noemen. Maar heb je wel eens nagedacht over een taartbuffet? Dit is een ideale oplossing om te serveren in plaats van een bruidstaart, omdat je met een taartbuffet jouw gasten meerdere smaken kunt aanbieden. Ook wordt het met een taartbuffet makkelijker om rekening te houden met allergieën. Benieuwd hoe je een taartbuffet kunt presenteren? We geven je graag wat tips.

Taartbuffet presenteren

Wanneer je een taartbuffet gaat presenteren, is het verstandig om gebruik te maken van een tafelkleed. Dit geeft meteen al een luxe uitstraling. Vervolgens adviseren wij om de taarten op verschillende hoogtes te plaatsen, dus de ene taart op een taartplateau en de andere taart op tafel. Hierdoor krijg je meer diepte in je taartbuffet. Vergeet ook niet om leuke servetten, bordjes en bestek op tafel neer te leggen. En natuurlijk is het handig om bij elke taart een scherp mes neer te leggen, zodat iedereen zelf een stukje kan snijden.

Soorten taarten

Het leuke van een taartbuffet is dat je meerdere taarten kunt (laten) maken. Denk bijvoorbeeld aan een chocoladetaart, cheesecake, carrotcake, walnoottaart en vers fruit taart. Varieer daarbij ook in de grootte van de taarten om een speels effect te krijgen. 

In overeenstemming met het thema

De meeste bruiloften hebben over het algemeen altijd een thema of speciale dresscode. Het is daarom leuk om het taartbuffet in stijl van het thema te doen. Is de dresscode rood? Laat dan in elke taart iets van rood terugkomen. Kies dan bijvoorbeeld ook voor een rood tafelkleed.      

Self-made taartbuffet

Een taartbuffet kun je natuurlijk bestellen bij een speciale ondernemer, maar hoe leuk is het als jouw moeder, zusje, oma en vriendinnen allemaal zelf iets maken? Het is zeer budgetproof en daarnaast ook nog heel origineel. Als je op jouw bruiloft een self-made taartbuffet wilt presenteren, kun je de ceremoniemeesters laten inventariseren wie er van jouw gasten goed kunnen bakken. Als je weet wie er goed kan bakken en wie het leuk vindt om überhaupt iets te bakken, kun je van tevoren vragen wie wat maakt. Dan kun je bijvoorbeeld ook bij elke taart een gepersonaliseerd kaartje maken, zodat iedereen weet wat het is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *