Taarten
Je leest nu

Sous vide: Alles wat jij moet weten

0
Blog

Sous vide: Alles wat jij moet weten

Ben je al bekend met sous vide? Deze manier van koken kan namelijk voor heel nieuwe gerechten zorgen. Echter moet je er wel een aantal zaken voor in huis halen voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Bij verschillende specialisten kun je al het keuken gereedschap aanschaffen dat jij nodig hebt om een keukenprinses te worden. Een van de specialisten waar je kunt gaan kijken is Souvy. Maar waarom zou je aan de slag gaan met sous vide? Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt, zodat je gelijk kunt beginnen met koken. 

Met sous vide krijg je een goed gerecht 

Lang niet iedereen kan even goed koken. Ook zijn er momenten dat je liever niet continu in de keuken wilt staan, maar tegelijkertijd wel een goede maaltijd op tafel wilt hebben. Sous vide helpt hierbij. Met deze manier van koken heeft namelijk iedereen een culinair hoogstandje op tafel. Het is namelijk een manier van koken dat erg geschikt is voor veel verschillende soorten voeding. De letterlijke vertaling is vacuüm. Je kunt alle etenswaren vacuüm garen, waarbij gelet wordt op een constante temperatuur en alles gelijkmatig gaar wordt. Je verpest daarom nooit meer een gerecht. 

De benodigdheden voor tijdens het koken 

Voor een sous vide gerecht zijn wel een aantal benodigdheden nodig. Zo moet je een vacuümmachine aanschaffen waar je jouw etenswaren mee kunt verpakken. Ook een waterreservoir is nodig. Hierin moet je namelijk alle zakken met eten in leggen. Het waterreservoir kan op een constante temperatuur worden gehouden en de vleeswaren, groenten en andere etenswaren worden hierdoor gelijkmatig gegaard. In een pan krijg je een minder goed resultaat, waardoor het gerecht alsnog de verkeerde kant op kan gaan. Zorg er daarom voor dat je de benodigdheden allemaal aangeschaft hebt, voordat je gaat beginnen. 

Ook bij weinig tijd een gezonde sous vide maaltijd 

Als je alle benodigdheden in huis hebt, kun je gelijk beginnen met sous vide koken. Een groot voordeel is dat de etenswaren gelijkmatig gegaard worden en je er niet bij hoeft te blijven in de keuken. Dit maakt het ideaal voor wanneer je visite over de vloer hebt. Je kunt jezelf op andere zaken gaan concentreren. Ook voor de drukke werkdagen kan het helpen om toch een goede en gezonde maaltijd op tafel te hebben. Er zijn slechts een paar stappen nodig, waarna je jouw dagelijkse werkzaamheden weer op kunt pakken. 

Ook voor mensen die niet kunnen koken 

Het is ook een goede keuze om sous vide te gebruiken wanneer je niet goed kunt koken. Er kan namelijk weinig misgaan. Zodra je jouw vleeswaren hebt verpakt in de vacuümzakken is het enige dat jou nog rest ervoor te zorgen dat je de juiste temperatuur instelt op het waterreservoir. Daarna kun je gaan genieten van de maaltijden die je op tafel zet. Iedereen zal versteld staan van jouw nieuwe kookkunsten en dit ga je merken aan hoe snel de borden leeg zijn. Vanaf dit moment heb je nooit meer een aangebrand of ongaar gerecht op tafel staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *