Taarten
Je leest nu

Spareribs, overal ter wereld lekker populair 

0
Recepten

Spareribs, overal ter wereld lekker populair 

In de praktijk wordt er naar spareribs ook wel eens verwezen als zijnde magere ribbetjes. Het gaat hierbij om een gerecht dat je eigenlijk zowat overal op deze planeet kan eten. Het gaat hierbij zoals de naam je al aangeeft om een gedeelte van de varkensribben. Specifiek geldt voor dit type vlees dat ze afkomstig is van het gedeelte dat zich onder de maag of borst of achter de schouders bevindt. De populariteit van dit type vlees heeft ervoor gezorgd dat ze tegenwoordig op tal van verschillende manieren wordt verwerkt in gerechten. Op welke manieren? Dat kom je meteen hieronder te weten.

Een stukje vlees voor de liefhebbers 

In de praktijk geldt voor spareribs dat ze vaak worden bestempeld als zijnde vlees voor de echte liefhebbers. Het is dan ook op tal van verschillende manieren mogelijk om dit razend populaire stukje vlees te bereiden. Vaak is het zo dat ervoor wordt gekozen om spareribs in de praktijk na (eventueel) te zijn voorgekookt te grillen in de oven of op de barbecue. Kenmerkend voor deze vleessoort is bovendien ook dat ze vaak wordt gemarineerd en voorgegaard. Voor de pure ribbetjes geldt dat ze niet zelden eveneens worden gebruikt in bijvoorbeeld een overheerlijke erwtensoep. 

Razend populair voor op de barbecue 

Elke zomer opnieuw zijn er uiteraard ontzettend veel mensen die ervoor kiezen om een heerlijke barbecue te organiseren voor vrienden of familie. Wanneer jij één van deze mensen bent zal je tot de vaststelling komen dat je voor op de barbecue een keuze kan maken tussen tal van verschillende opties. De opties waar je een keuze tussen kan maken omvatten uiteraard ook de heerlijke spareribs. 

Wil jij ook graag een sparerib op de barbecue gaan bereiden? Dan moet je er rekening mee houden dat deze in eerste instantie voorgekookt en gemarineerd dient te worden. Vervolgens moet je ze gedurende ongeveer 10 minuten laten grillen op de barbecue. Op deze manier zal je niet alleen kunnen rekenen op een extra krokante buitenkant, daarnaast zal je tevens kunnen vaststellen dat er ook heel wat meer smaak aan dit stuk vlees zal worden gegeven. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Op welke manier kan je dit vlees marineren?

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat je er op verschillende manieren voor kan kiezen om de zogenaamde spareribs te laten marineren. Door de jaren heen hebben we in ieder geval kunnen vaststellen dat het marineren van dit stukje vlees is uitgegroeid tot een absolute kunst. Het is dan ook zo dat er stelselmatig steeds meer exotische marinades zijn bedacht door de mensen. Enkele voorbeelden waar je een keuze tussen kan maken zijn alvast de volgende:

  • Sambal;
  • Een marinade van honing, knoflook en soja;
  • Marinades bestaande uit tijm, honing en zout;

De bovenstaande drie opties zijn door de jaren heen ontzettend populair gebleken. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog heel wat andere marinades tot de mogelijkheden behoren wanneer je een heerlijke spareribs wenst klaar te maken. Zo zou je er bijvoorbeeld ook nog voor kunnen kiezen om een gebruik te maken van een heerlijke barbecuesaus. In ieder geval mag het duidelijk zijn, er bestaan zeer veel verschillende opties om een keuze uit te kunnen maken. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *