Taarten
Je leest nu

Dé tool om je taart perfect aan te snijden

0
Blog

Dé tool om je taart perfect aan te snijden

Taart aansnijden is een kunst, en iedereen weet dat een slechte snede van invloed kan zijn op hoe lekker hij smaakt. Het is van belang om het stuk taart zo mooi mogelijk te houden, en ook de afmeting is erg belangrijk. Een te klein stukje kan voor teleurstellingen zorgen, een te groot stukje kan de eetlust teniet doen. Een mooie taart verdient het om goed aangesneden te worden. In dit artikel vertellen we je dan ook alles over dé tool om je taart perfect aan te snijden. Lees snel verder voor een aantal handige tips!

Geef het cadeau

Het lijkt misschien een voor de hand liggend cadeau voor bijvoorbeeld een bruiloft, maar in het digitale tijdperk is het maar al te makkelijk om bepaalde tradities te verwaarlozen en saai te vinden. Een geweldige manier om je waardering te tonen is een cadeau te geven waarvan je weet dat iemand het echt zal gebruiken. Bekijk hier dit handige mes van Sumisu. Deze messen zijn o.a. gemaakt voor het snijden van taart, maar zijn ook geschikt voor het snijden van vlees, vis en groenten. Met dit mes weet je elk stuk taart prachtig te snijden zonder kruimels over tafel te gooien. Het zijn professionele messen; ze zijn zwaar uitgevoerd, gemakkelijk schoon te maken en gaan een leven lang mee! Vergeet niet om een klein muntje bij het mes te geven als je het mes cadeau doet. Dan wordt het mes beschouwd als gekocht en niet als cadeau en brengt het volgens oudsher je relatie niet in de problemen. 

De temperatuur

Nog een handige tip, voor als je wilt dat je taart langer meegaat en er mooier uitziet, snij de taart dan aan als het koud is. Als je wilt dat je taart beter smaakt, bewaar het dan in de koelkast totdat je er een stukje van afsnijdt. Waarom? De warmte van de omgeving waarin je je taart zet, zet de moleculen in de structuur uit, waardoor de taart zachter wordt. Dit betekent minder luchtzakken, waardoor de cake ook dichter wordt. Luchtzakken geven gassen zoals zuurstof meer ruimte om door de structuur van de cake te stromen. Door dus sommige van die luchtzakken te vervangen door vaste stoffen of vloeistoffen zoals water of room, maken we de taart dichter, waardoor het rijker smaakt. En dat snijdt een stuk makkelijker!
Kortom, het perfecte stuk taart is afhankelijk van bepaalde condities. De temperatuur, het mes, de maat en de wijze waarop de taart ‘mooi’ wordt gehouden tellen stuk voor stuk, allemaal mee. Hierbij kun je uitstekend een Japans mes van Sumisu gebruiken. Maar het belangrijkste bij het snijden van een stuk taart? Dat je ervan geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *