Taarten
Je leest nu

De herkomst van de Twentse krentenwegge

0
Blog

De herkomst van de Twentse krentenwegge

De Twents krentenwegge is in Twente heel erg bekend, al sinds vroeger bestaat het. Het had toen een hele andere betekenis dan dat het nu heeft. Een Twentse krentenwegge is eigenlijk hetzelfde als een krentenbrood, je kunt hem dus zelf ook maken als je hem niet wilt kopen. De Twentse krentenwegge kun je bij verschillende gelegenheden eten.

Wat is een Twentse krentenwegge?

Een Twentse krentenwegge is in principe hetzelfde als een krentenbrood, de Twentse krentenwegge is nog een begrip van vroeger. Nadat de Twentse krentenwegge is ontstaan zijn er steeds meer mensen gaan proberen het recept na te maken en nu is er dan ook nog het krentenbrood. Eigenlijk is een Twentse krentenwegge en een krentenbrood hetzelfde alleen de naam is anders.

Hoe is de Twentse krentenwegge ontstaan?

De Twentse krentenwegge is ontstaat doordat vrouwen die net bevallen zijn kracht nodig hebben om te herstellen. In krenten en rozijnen zit veel ijzer wat een pas bevallen vrouw goed kan gebruiken. Met een Twentse krentenwegge kunnen vrouwen dus herstellen en het is ook nog eens goed voor de borstvoeding. Ondertussen is de Twentse krentenwegge voor veel meer gelegenheden op tafel te zetten.

Waar koop je een Twentse krentenwegge?

Je kunt een Twentse krentenwegge bij de bakker kopen. Daar weten ze precies hoe ze hem moeten maken en dan ben jij verzekerd van een heerlijke krentenwegge. Ook kun je kijken of je een krentenwegge bij de supermarkt kunt kopen, die zal dan misschien wat minder vers zijn maar zal net zo lekker smaken.

Kun je zelf ook een Twentse krentenwegge maken?

Ook kun je ervoor kiezen om zelf een Twentse krentenwegge te maken. Met een paar ingrediënten kun jij er al voor zorgen dat je een eigen krentenwegge kunt bakken. Zorg ervoor dat je alles goed afweegt en mixt, ook is het heel erg belangrijk dat je genoeg krenten erin doet. Nadat hij in de oven is geweest kun je genieten van een heerlijke eigen gebakken krentenwegge.

Hoe eet je een Twentse krentenwegge?

Je kunt een krentenwegge op veel verschillende manieren eten. Je kunt hem eten met een laagje boter op maar je kunt er ook een plakje kaas op doen. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om hem gewoon zonder iets erop op te eten, het is helemaal persoonlijk hoe jij van jouw krentenwegge gaat genieten. Er zijn genoeg opties om ervoor te zorgen dat jij een krentenwegge lekker zult vinden.

Tip: Regional Highlights

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *