Taarten
Je leest nu

Gezonder bakken, meer genieten

0
Blog

Gezonder bakken, meer genieten

 

Door de vele bakprogramma’s is bakken de laatste jaren razend populair geworden. Want hoe leuk is het als je je eigen heerlijke creaties kunt maken én op eten. Dan kun je dus dubbel genieten, eerst van het maken en daarna van het op eten, alleen of gezellig samen met vrienden en familie. Veel baksels bestaan helaas vaak uit veel suiker, vet, zout en andere ongezonde producten. Gelukkig kun je tegenwoordig ook gezond bakken. Dit doe je door een aantal ongezonde ingrediënten weg te laten en te vervangen door een gezondere variant.

 

Veel te veel suiker

Veel taarten, gebakjes, cup cakes en cakes bevatten heel erg veel suiker, vaak meer dan de helft is suiker! Dat is natuurlijk belachelijk veel. Iedereen houdt wel van zoete dingen, maar zoveel suiker is er niet nodig om te genieten. Als je gezonder wilt bakken kun je dus beginnen met minder suiker te gebruiken. Daarnaast kun je een deel van de suiker vervangen door andere suikerhoudende producten. Deze producten bevatten suiker, maar ook veel andere voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Voorbeelden hiervan zijn dadels, ongezoete appelmoes, kokos bloesem suiker, (gedroogd) fruit, dadelstroop of koud geslingerde honing bijvoorbeeld. Kijk voor meer tips voor gezonde ingrediënten op gezondbakken.com.

 

Veel calorieën, weinig voedingsstoffen

Wit suiker bevat veel calorieën, maar helaas geen voedingsstoffen. Het is daarom verstandig om andere bronnen van suiker te gebruiken, waardoor je niet alleen suiker binnenkrijgt, maar ook andere voedingsstoffen. Wit suiker is namelijk in een fabriek bewerkt, waardoor het zo mooi wit is geworden, maar door die bewerking zijn alle gezonde voedingsstoffen verloren gegaan. Het wordt namelijk vaak verhit. Hierdoor gaan alle bacteriën en schimmels dood, maar ook alle voedingsstoffen gaan verloren, super zonde dus! Kies daarom vervangende zoete ingrediënten met meer voedingsstoffen, waardoor je al gezonder aan het bakken bent en je uiteindelijk zonder schuldgevoel kunt genieten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *