Taarten
Je leest nu

Met deze producten voldoet uw restaurant aan de RIVM-maatregelen

0
Blog

Met deze producten voldoet uw restaurant aan de RIVM-maatregelen

Het is 1 juni 2020, na ruim 2 maanden van verplichte sluiting in verband met COVID-19 mogen de deuren eindelijk weer open. Als restaurant mag je weer zorgen voor jouw gasten. Het rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu, voortaan RIVM, heeft voor de heropening wel maatregelen getroffen waar je als restaurant rekening mee moet houden per 1 juli 2020. Welke maatregelen zijn dat en welke producten van Horecawebstore heb je daarbij nodig?

1,5 meter afstand.

De 1,5 meter afstand regeling tussen jouw gasten blijft van kracht. Een uitzondering hierop geldt voor gasten die uit hetzelfde huishouden komen of voor tweetallen. Alle gasten moeten een vaste zitplaats hebben in het restaurant, dat geldt voor zowel binnen als buiten. Door het gebruik van krijtborden kun je dit duidelijk aangeven, zonder het elke keer te moeten benoemen.

Gasten die binnen zitten.

Is er in jouw restaurant plaats voor meer dan 100 personen (alleen binnen, exclusief personeel) dan ben je verplicht hiervoor een reservering te hebben en een gezondheidscheck (Bent u verkouden? Heeft u koorts) te doen. Dit is om overzicht en controle te krijgen. Is er in jouw restaurant plaats voor minder dan 100 personen dan zijn de reserveringen en gezondheidscheck niet verplicht. De webstore biedt verschillende opties aan gasten- en afsprakenboeken. Zorg dat jij er een in huis hebt voor al je reserveringen.

Gasten die buiten zitten.

Heeft jouw restaurant een terras voor meer dan 250 personen dan ben je ook buiten verplicht te werken met reserveringen en een gezondheidscheck. Bij minder personen ben je buiten niet hiertoe verplicht.

Hygiëne op de werkvloer.

Als het gaat om de persoonlijke hygiëne van jou als restauranteigenaar en je personeel is het wassen van de handen tijdens het werk essentieel. In de volgende gevallen ‘moeten’ de handen gewassen worden;

  • Als ze vies zijn.
  • Voor en na voedselcontact.
  • Na toiletbezoek.
  • Na contact met het lichaam..
  • Voor en na het schoonmaken.

Horecawebstore heeft verschillende dispensers in het assortiment voor zowel zeep, alcohol en papier. Hiermee voldoe je als werkgever aan de RIVM-maatregelen voor persoonlijke hygiëne. Met hygiëne op de werkvloer bedoelen we ook het belang van schoonmaken in jouw restaurant. Doe dit altijd van hoog naar laag en werk van schoon naar vies. De webstore biedt binnen de categorie schoonmaakartikelen een ruim assortiment waarmee je voldoet aan de RIVM-maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *