Taarten
Je leest nu

Taart en wijn

0
Blog

Taart en wijn

Een lekkere dessertwijn is altijd goed maar veel mensen hebben weinig kennis over de soorten wijnen die ze moeten drinken bij welk dessert. Er zijn genoeg dessertwijnen van mousserende wijnen tot een simpele witte wijn. Taart als dessert is altijd een goede keuze en dit wordt ook veel gedaan, wie houdt er nou niet van een lekker stukje taart? Een dessertwijn bij zo taart is natuurlijk erg lekker maar bij welke taart hoort nou eigenlijk welke dessertwijn? Door hier meer op te gaan letten gaan niet alleen de taart beter smaken maar ook de wijn! Wil je nog meer weten over wijn neem dan een kijkje op het wijn blog.

De klassieke appeltaart

We hebben hem allemaal wel eens voorbij zien komen, de appeltaart. Het is bij vele van ons een favoriet en het wordt veel gegeten. De taart bevat frisse stukjes appel, rozijnen en een klein beetje citroen. De bijpassende wijn moet fruitig en fris zijn en een voldoende zoete smaak hebben.

Voorbeelden van de bijpassende wijnen:

·      Beerenauslese

·      Muscat de Rivesaltes

·      Vin Santo

Perentaart

Dit is een iets minder bekende taart in vergelijking met de klassieke appeltaart. Maar deze taart kan wel erg lekker smaken in combinatie met de perfecte dessertwijn. Het is een taart met een dunne bodem gekruid met gember. Bij deze taart moeten we een wijn hebben die fruitig smaakt omdat dit goed in combinatie gaat met de peren.

Voorbeelden van de bijpassende wijnen:

·      Late Harvest Semillon

·      Auslese

Ricottataart

Dit is een echte klassieke Italiaanse taart. De taart bevat ricotta, rozijnen en pijnboompitten. Deze smaken samen maakt het geheel van de taart licht zoet en bitter maar ook elegant en licht. Deze wijnen halen de meest belegen en rijpe smaak van de taart naar voren.

Voorbeelden van de bijpassende wijnen:

·      Moscato Spumante

·      Moscato Passito di Pantelleria

Abrikozentaart

Een taart die de een wel lekker vindt maar de ander weer wat minder. Het is een taart die fris maar zacht en vol van smaak is. Een zoete en frisse wijn sluit mooi aan bij deze taart.

Voorbeelden van de bijpassende wijnen:

·      Sauternes

·      Beerenauslese

·      Riesling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *