Taarten
Je leest nu

Welke koelvitrine kopen?

0
Blog

Welke koelvitrine kopen?

Op het ogenblik dat je van plan bent om in jouw zaak voeding te gaan verkopen spreekt het voor zich dat je daarbij verschillende eisen zal willen stellen. In eerste instantie geldt uiteraard voor elke zaak dat ze hun voeding graag op een zo optimaal mogelijke wijze willen voorstellen aan hun klanten. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de voeding lekker op de gewenste of vereiste temperatuur gehouden moet kunnen worden. Is dat niet mogelijk? Dan kan dat ervoor zorgen dat je voeding al snel niet meer over de gewenste kwaliteit en / of smaak zal beschikken. Het kopen van een geschikte koelvitrine kan deze problemen in één klap allemaal voorkomen. Wil je hier graag meer over ontdekken? Lees dan vooral snel even de onderstaande informatie!

Keuze uit verschillende soorten koelvitrines

Bij het bekijken van het aanbod met koelvitrines op de markt zal het je meteen opvallen dat er best een groot aantal verschillende soorten bestaan. In eerste instantie kan er wel altijd worden vastgesteld dat er doorgaans bij professionele koelvitrines gebruik wordt gemaakt van twee verschillende soorten materialen. Het gaat daarbij doorgaans om de combinatie van glas en RVS. Deze combinatie zorgt ervoor dat de koelvitrine er niet alleen mooi en professioneel uitziet, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat ze over een meer dan degelijke levensduur beschikt.

Tijdens je zoektocht naar een interessante koelvitrine om te kopen zal je kunnen vaststellen dat er best een groot aantal verschillen bestaan. We maken hierbij bijvoorbeeld een onderscheid tussen: 

  • Opzetvitrines; 
  • Speciale koelvitrines voor vlees; 
  • Neutrale vitrines; 
  • Gebaksvitrines; 
  • Verrijdbare koelvitrines;

Hetgeen je graag in de vitrine wenst te plaatsen zal samen met de locatie waar je ze gaat neerzetten bepalend zijn voor het uiteindelijke type die je gaat bestellen. Het loont dan ook zeker de moeite om hier voordat je tot aankoop over gaat even grondig over na te denken.

Let ook altijd op de energiezuinigheid van je koelvitrine

Tegenwoordig spreekt het voor zich dat de energiefactuur waar horecazaken mee worden geconfronteerd een niet onbelangrijke rol speelt in het maken van bepaalde keuzes met betrekking tot de apparatuur die zal worden aangekocht. Dat geldt zeker ook voor de koelvitrine. In het merendeel van de zaken is het dan ook zo dat een koelvitrine (zo goed als) de klok rond aan blijft staan. Het spreekt voor zich dat deze dan een behoorlijke hoeveelheid aan energie verbruikt. Wil je dit energieverbruik graag zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan zijn er verschillende zaken waar je bij het kopen van een vitrine rekening mee kan houden, namelijk:

  1. Kies voor een exemplaar die is voorzien van LED-verlichting; 
  2. Ga voor een koelvitrine die over een zo optimaal mogelijke isolatie beschikt;

Hou je rekening met de aandachtspunten zoals hierboven aangegeven? Dan zal je wellicht bij aankoop rekening moeten houden met iets hogere kosten. Deze iets hogere kosten zullen echter al snel ruimschoots worden gecompenseerd door het aanzienlijk lagere energieverbruik. Over de lange(re) termijn gezien is dit dan ook eigenlijk altijd ruimschoots de meest interessante keuze. Vergelijk de verschillende opties aan horeca apparatuur bij HorecaRama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shop