Taarten
Je leest nu

Thee en koffie bij de taart

0
Blog

Thee en koffie bij de taart

Taart wordt vaak gegeten om iets te vieren. Dat kan een verjaardag zijn, maar ook een nieuwe baan, een jubileum, het behalen van een bepaald doel, eigenlijk zijn er heel veel redenen om van een lekker stukje gebak te genieten met vrienden of familie. En daar hoort natuurlijk ook een lekker kopje koffie of thee bij. Wist je dat wij in Nederland heel veel koffie drinken in vergelijking met de rest van de wereld? Gemiddeld gaat het om bijna 2,5 koppen koffie per dag per persoon! En dat is een gemiddelde, er zijn ook veel mensen die géén koffie drinken en dus ook mensen die met gemak 5 of 6 koppen koffie op een dag drinken. Vaak is het wel het meest gedronken drankje op een verjaardag of feestje, en dan het liefst met een stukje gebak erbij natuurlijk!

Om koffie en thee te serveren op een feestje is het gebruik van een thermoskan ideaal. Je zet één thermoskan met koffie en één thermoskan met heet water op tafel. Laat iedereen duidelijk weten welke koffie en welke thee bevat. Iedereen kan gemakkelijk zijn eigen kopje bijvullen. Wil je dat liever zelf doen? Ook dan is het gebruik van de thermoskan ideaal. Je hoeft namelijk niet voor ieder kopje opnieuw naar de keuken te lopen om deze bij te vullen. Je pakt de thermoskan die op tafel staat en vult een kopje eenvoudig bij. Af en toe loop je naar de keuken om de thermoskannen bij te vullen. Gaat het om een feestje met veel gasten? Misschien is het dan handig om meerdere kannen op tafel te zetten, anders is een kan wel erg snel leeg natuurlijk!

Voor de theeliefhebbers is het fijn om een theedoos te hebben met verschillende theezakjes er in. Met zo’n theedoos kun je je gasten zelf een smaakje uit laten kiezen en kunnen ze het zelf in hun theekopje doen. De een wil zijn thee sterker dan de ander. Zorg voor een paar theetipjes of schoteltjes zodat de gebruikte zakjes daar op gelegd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *