Je kunt taart bijna bij iedere gelegenheid voorschotelen. Taart valt dan ook altijd in de smaak! Denk aan een verjaardag, een feestje, jubileum of een bruiloft. Ben je benieuwd naar welke soorten taart er zoal bestaan, lees dan snel verder en besluit welke lekkere taart jij voor de volgende gelegenheid kiest!
De belangrijkste benodigdheden van een taart
Voordat je begint met het maken van je favoriete taart, heb je uiteraard een aantal basis ingrediënten nodig (en natuurlijk een beetje liefde en aandacht, dat maakt iedere taart lekker ;-)). Schrijf de volgende benodigdheden maar vast op je (digitale) boodschappenlijstje:
- Bloem
- Suiker
- Citroenrasp
- Eieren
- Roomboter
- (Eventueel wat zout).
Het hangt natuurlijk volledig af van de soort taart die je gaat maken, maar bovenstaande ingrediënten heb je altijd wel nodig.
De traditionele slagroomtaart
Wellicht is de slagroomtaart een van de bekendste (en ook wel lekkerste) taarten die er bestaan. Wanneer je deze taart gaat bestellen bij je favoriete (banket) bakker, dan heb je vaak de keuze tussen een nootjesrand of een rand gevuld met pure chocoladestukjes. Daarnaast krijg je de slagroomtaart altijd geleverd met lekker vers fruit. Daar lik je je vinger toch bij af?
De appeltaart
En wat dacht je van een heerlijke appeltaart? Met onder andere de Goudreinet appel kun je deze taart op eenvoudige wijze zelf gaan maken. Ook appeltaart is al een jarenlange traditie bij verjaardagen of gewoon zomaar bij de koffie. Voor deze taart hoef je echt geen patissier te zijn. Haal de juiste ingrediënten in huis, zoek op internet een goed recept en begin maar gewoon met bakken. Heb je nog een oud familierecept liggen? Perfect! Vaak is dit het allerlekkerste. Serveer met een toefje slagroom en geniet van de smullende gezichten! J
De chocoladetaart
Ben je dol op chocolade? Dan is de chocoladetaart echt een lekkernij voor jou! Een heerlijke smeuïge en bovendien volle smaak. Je kunt de chocoladetaart zo uitgebreid maken zoals je dat zelf lekker vindt. Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende soorten chocolade. Ben je niet zo’n liefhebber van pure chocolade? Je kunt ook prima melkchocolade gebruiken! Tijdens het bakken kun je gebruikmaken van vlamverdelers op je inductie adapter. Heb je liever wat kleinere taartjes van chocolade, dan kun je ook overheerlijke brownies maken. Ook mogelijk in de vegan variant als je geen gebruik wil maken van dierlijke producten.
De kwarktaart
De kwarktaart mag ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Deze taart is net weer even wat anders dan de traditionele appeltaart of de slagroomtaart, maar doet daar zeker niet aan onder en valt dan ook goed in de smaak! Door de leuke kleur (bijvoorbeeld roze) kun je deze taart laten aansluiten op het thema van het feestje of de verjaardag. Creatief bezig zijn was nog nooit zo leuk!
Heb jij al een keuze gemaakt voor het bakken van de eerstvolgende taart? Wordt het dezelfde taart die je altijd maakt of ben je geïnspireerd om eens een andere taartsoort te proberen? Welke taart je ook kiest, laat het genieten en smullen maar beginnen!