Taarten
Je leest nu

Suikerbloemen op draad

0
Recepten

Suikerbloemen op draad

Eenvoudige, op bloemistendraad gespoten suikerbloemen brengen diepte en zachtheid in een boeketje suikerrozen. Zet ze als finishing touch in een tafeldecoratie, als blikvanger op een taart of op een bijzonder cadeautje.

Door suikerglazuur op bloemistendraad te spuiten, maak je de mooiste bloemetjes. Maak ze ruim van tevoren klaar, want ze worden in twee fasen gemaakt en moeten beide keren ca. 12 uur drogen. Leg een stuk vetvrij papier op het werkvlak. Zet dit vast met een paar tipjes glazuur. Het broze uiterlijk van de bloemtakjes past goed bij de suikerbloemen die we eerder hebben gemaakt. De suikerbloemen kunnen ook van te voren worden gemaakt en eventueel met de bloemtakjes worden gecombineerd in een fraai boeketje op een taart.

Je hebt nodig

  • Bloemistendraad
  • Glazuur van 2 eiwitten
  • Roze en blauwe voedingskleurstof
  • Spuitzakje en spuitmondjes nr. 1 en 2
  • Vetvrij papier
  • Met de hand gevormde roosjes en bladeren
  • Smal blauw en roze lint

Vergeet-mij-nietjes

Tere vergeet-mij-nietjes maak je door steeds grotere stipjes glazuur te spuiten.

Stap 1

Leg het vetvrije papier met glazuur op het werkvlak. Snij stukken van 5 – 7,5 cm draad en buig ze iets krom. Leg ze op het papier. Kleur wat glazuur blauw. Doe het in de spuitzak met mondje nr. 1 of 2.

Stap 2

Spuit een toefje glazuur op een van de uiteinden van het draad. Spuit een klein stukje lager een trosje van twee á drie stipjes. Werk zo met tussen pozen het hele draad af. Spuit steeds wat meer toefjes glazuur op, tot je vergeet-mij-nietjes van zeven stipjes hebt. Laat het glazuur een nacht uitharden.

Stap 3

Trek voorzichtig het papier van de bloemen. Leg ze omgekeerd op een nieuw stuk vetvrij papier. Herhaal de procedure op de achterkant van de bloemen. Laat ze nog eens 24 uur uitharden.


Lelietjes-van-dalen

De witte klokjes worden aan een kant van het draad gespoten.

Stap 1

Doe wat glazuur in een spuitzak met spuitmondje nr. 2. Spuit met kleine tussenruimte bloemblaadjes langs het draad. Maak ze steeds iets groter.

Stap 2

Laat ze uitharden. Werk ze af zoals hierboven staat beschreven.


Roze bloemetjes

Kleine roze bloemetjes met een wit hart maken het boeket compleet. Eerst wordt het hart opgespoten, de bloemblaadjes pas in de tweede ronde. Naar beneden toe worden ze groter.

Stap 1

Spuit met wit glazuur en een spuitmondje nr. 1of 2 een rij stipjes op het draad. Laat deze op enkele takjes steeds groter worden.

Stap 2

Spuit met roze glazuur en spuitmondje nr. 2 bloemblaadjes rondom de witte stippen. Laat het glazuur uitharden. Werk verder zoals hiervoor beschreven.


Boeket maken

Stap 1

Druk een bergje kneedbaar suikerwerk op een marmeren plaat, een stuk folie of op een geglazuurde taart.

Stap 2

Zet de rozen vast met een bolletje glazuur. Steek de bloemen op draad erin. Vul hierbij de ruimten tussen de rozen op tot het boeket compleet is.

Stap 3

Knip het lint in korte stukken. Vorm er lussen van door de uiteinden met een toefje glazuur op elkaar te plakken. Steek het lint tussen de bloemen.

Tip: bewaren

  • Laat een voltooid boeket een tot twee dagen rusten. is bedoeld als taartversiering, zet het dan direct op de taart in elkaar.
  • Suikerbloemen zijn een paar weken houdbaar. Bewaar ze in een luchtdichte trommel op een koele, droge plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shop