Taarten
Je leest nu

Cakes met poedersuiker

0
Recepten

Cakes met poedersuiker

Je zult veel bewondering oogsten met deze prachtige versierde cakes – en het is zo gemakkelijk! Door poedersuiker over een sjabloon of motief te strooien, tover je een gewone chocolade cake om in een kunstwerk.

Een cake versieren – veel beginnelingen durven het niet aan. Je hebt vast wel eens een versierde cake willen maken, en het niet gedaan omdat het zo ingewikkeld leek.

Deze cakes zijn de oplossing. Ze worden eerst met cacaopoeder bestrooid. Daarna wordt er een sjabloon of motief opgelegd en komt er poedersuiker overheen. Eenvoudig of ingewikkeld, het motief komt altijd fantastisch uit – en het is zo gemakkelijk!

Materialen en gereedschap

De meeste spullen heb je al in huis.

De cake kan een kant en klaar gekochte cake zijn of een zelf gebakken cake, als de bovenkant maar vlak is.

Poedersuiker, cacaopoeder of instant chocoladepoeder om de bovenkant van de cake te versieren.

Een fijnmazige zeef of een nieuw theezeefje om de poedersuiker over de cake te strooien.

Opengewerkte papieren onderzettertjes of een sjabloon, gekocht of zelfgemaakt.

Tandenstokers of spelden om de sjabloon op zijn plaats te houden.


Sjablonen

Heel effectief zijn opengewerkte papieren onderzetters. Of ontwerp zelf een patroon. Teken een ontwerp op papier en knip de delen die op de cake moeten komen uit. Ook voorwerpen, zoals een mooi blad, kun je op de cake leggen en bestrooien, zodat het silhouet van het voorwerp op de cake achterblijft. Kant-en-klare sjablonen zoals letters, sterren en vele andere motieven zijn te koop in hobbywinkels en kookwinkels.

Ontwerp-ideeën

Eenvoudige ontwerpen kunnen net zo effectief zijn als ingewikkelde patronen. Je bent verzekerd van succes. Probeer het eens met gewaagde geometrische patronen, zoals een schaakbordpatroon of strepen. Gebruik kant-en-klare sjablonen voor het ingewikkelde werk. Voor extra variatie kun je met kleuren spelen: strooi bijvoorbeeld cacaopoeder op een geglazuurde cake, of strooi poedersuiker over een roze of blauw geglazuurde cake.


Werkwijze

Zorg ervoor dat het oppervlak van de cake helemaal vlak is voordat je gaat strooien. Bedek de cake met een laag cacaopoeder of instant chocoladepoeder. Leg je sjabloon of motief op de cake en zet dit zo nodig met een tandenstokers of spelden vast. Schud door een fijnmazige zeef of theezeefje een gelijkmatige laag poedersuiker over het oppervlak van de cake en til het sjabloon er voorzichtig af. Poedersuiker verstuift snel, dus zet de cake veilig weg, vooral niet in de buurt van een open raam.

TIP: Cacaopoeder

Cacaopoeder smaakt nogal bitter, maar kan een plezierig contrast vormen met een zoete cakemix. Hou je van zoet, neem dan instant chocoladepoeder in plaats van cacaopoeder.

Voor een zachtere kleur meng je het cacaopoeder met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *